Infraestructura de Dades Espacials de Mallorca

Com es pot descarregar un servei WFS amb Qgis?

QGIS és un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) de Codi Obert llicenciat sota GNU - General Public License. QGIS és un projecte oficial d'Open Source Geospatial Foundation (OSGeo). Funciona sobre Linux , Unix , Mac OSX , Windows i Android i suporta nombrosos formats i funcionalitats de dades vector , dades ràster i bases de dades.

Un servei WFS permet consultar i recuperar dades vectorials, i la informació alfanumèrica que hi està lligada; permet, a més, realitzar-hi consultes tant espacials com alfanumèriques, i manipular la mateixa geometria (WFS-T).

Dins la web de IDELMA podeu trobar tots aquest serveis a l'apartat Geoserveis. El cercador vos ajudar amb la recercar dels serveis que vos interessin. Quan trobeu el geoservei que vos interessi, trobareu un link http que ens servirà per afegir el servei al QGIS.

Iniciam el QGIS. Aneu a Capa – Afegir capa WFS. S'engegarà una finestra, on pitjarem Nou. A la següent finestra que s'obrirà, assignam un nom al servei que volem afegir, i l'URL que copiareu de la web IDELMA, només si el servei ho requereix haureu de posar usuari i contrasenya Acceptar. Si tot ha anat bé, podreu veure a sobre un desplegable amb el nom que li hem assignat al servei WMS. Pitjam a Connectar i ens apareixerà al quadre blanc les capes que conté el servei WMS. Seleccionam la capa que ens interessa visualitzar (si volem seleccionar diverses alhora, usem el punter i la tecla Control). A la part inferior de la finestra ens indica el sistema de referència de coordenades. Si tot ha anat bé, ens apareixerà el servei WFS a l'arbre de capes de la part esquerra de la pantalla. Un WFS ens permetrà veure els atributs: a la barra d'icones Taula d'Atributs. Ja què és tracta d'un servei de descàrrega, també ens permet guardar el servei com una capa al nostre PC, i en conseqüència, manipular.