Infraestructura de Dades Espacials de Mallorca

Visor urbanístic de Felanitx

08-Octubre-2021

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca ha creat un visor d’informació urbanística per a l’Ajuntament de Felanitx, una eina web amb la qual es pot consultar la normativa urbanística dels municipis. 

És un dels serveis que desenvolupa la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipals. En el cas de Felanitx, el visor permetrà que la ciutadania i les entitats puguin consultar de forma telemàtica tots els documents referents al Pla General, aprovat inicialment ahir per l'Ajuntament i que ara ha d’estar en exposició pública fins al mes de febrer.

De fet, les al·legacions es poden presentar en línia, i aquest visor contribueix a fer tota la tramitació telemàticament. La consulta es podrà fer des de casa, evitant consultes presencials i de grans plànols en paper. Cadascú podrà cercar la seva parcel·la o solar per la referència cadastral o amb la imatge aèria.

Una vegada utilitzat el visor, que permet treure informes, la ciutadania podrà demanar cita amb el personal tècnic.

Segons la normativa actual, totes les administracions han de publicar la informació geogràfica generada a partir de l’exercici de les seves competències i han de publicar els serveis interoperables accessibles per Internet complint amb uns protocols, la qual cosa facilita l’accés a la informació geogràfica de forma integrada. 

El visor té funcions de navegació i consulta. Integra cartografia de diferents fonts i ofereix la localització de referències cadastrals i la generació de mapes personalitzats. La funcionalitat més destacable és la generació d’informes urbanístics on la persona usuària, a partir d’una referència cadastral, genera un informe amb tota la informació urbanística de la parcel·la.